Voor al uw duurzaam installatiewerk

Vragen of storing? Bel: 0514 - 591 333

Of stuur en e-mail naar instal@reekers.nl

14 april 2019

Doe-het-zelf CV ketel ontluchtenNet een nieuwe CV-installatie of de CV ketel net bijgevuld? Dan kan er nog lucht in de installatie aanwezig zijn. Komt er borrelend of tikkend geluid uit de radiatoren of leidingen? Dan is het tijd om te ontluchten!

 

Ontluchten: dat doe je zo!

De meeste nieuwe CV-ketels zijn voorzien van een automatische ontluchter. Is dit niet het geval? Dan zit er een ontluchter bovenop de ketel. Gebruik hiervoor de ontluchtingssleutel die u ook voor uw radiatoren gebruikt.

 

Stap voor stap

1. Draai alle radiatorenkranen in het hele huis open en zet minstens tien minuten lang de verwarming aan. Zo verzamelt de lucht zich bij de onluchtingsventielen.
2. Zet de thermostaat heel laag en trek de stekker van de ketel uit het stopcontact. Wacht zo’n 15 minuten voordat u begint.
3. Begin bij de radiator op het laagste punt in het huis. Draai het ontluchtingsventiel met het ontluchtingssleuteltje open. Het is aan te raden om hier een doekje bij te houden, er kan per ongeluk water mee komen. Draai het ventiel weer dicht zodra er water komt. Ontlucht vervolgens de rest van de radiatoren en de cv ketel.
4. Doe de stekker van de CV-ketel weer in het stopcontact en zet de thermostaat weer op de gewenste stand. Controleer vervolgens of de waterdruk in de ketel tussen de 1,5 en 2 bar is generic for seroquel.

 

Waarom CV ketel ontluchten?

De luchtbellen in de leidingen of radiatoren zorgen ervoor dat de verwarming niet goed meer kan opwarmen. Op deze manier is uw CV-ketel dus een stuk minder energiezuinig.

 

Hulp nodig?

Lukt het niet om uw CV-ketel te ontluchten? Wij helpen u graag! Ook voor het onderhoud en bijvullen van uw CV-ketel bent u bij ons aan het juiste adres.