Voor al uw duurzaam installatiewerk

Vragen of storing? Bel: 0514 - 591 333

Of stuur en e-mail naar instal@reekers.nl

14 juli 2016

Verdien €400 door uw stroomverbruik te verlagen!

Hoeveel stroom verbruikt u jaarlijks? Ruim 14 procent van de Nederlandse bevolking gebruikt 5000 kWh per jaar. Daarentegen verbruikt een op de acht huishoudens minder dan 1500 kWH. Hoeveel u kunt besparen is sterk afhankelijk van uw huidige stroomverbruik. Enkele tips op een rij!

Wasmachine

Een wasmachine is gemiddeld voor tweederde gevuld. Was voortaan met een volle trommel én zet de temperatuur terug naar 30 graden, maar was ook regelmatig een keer op hoge temperatuur.

Droger

Is uw wasdroger aan vervanging toe? Koop dan een A++ warmtepompdroger in plaats van een goedkopere B wasdroger. Droog de was de helft van het jaar aan de waslijn. Wanneer u een B of C-label wasdroger hebt bespaart dat jaarlijks al snel 124 kWh!

Vaatwasser

Door de vaatwasser te draaien op het ECO programma kan er behoorlijk wat energie worden bespaard. Laad daarbij de machine zo vol als mogelijk, maar uiteraard wel doelmatig.

Koelkast

Is uw koelkast 20 jaar of zelfs ouder? Vervang deze energieslurper dan door een zeer zuinige A+++ koelkast. Ook wanneer de koelkast 8 jaar of ouder is kan het jaarlijks al behoorlijk veel energieverbruik schelen wanneer u deze inwisselt voor een A+++. Hebt u een extra koelkast? Zet deze dan alleen aan wanneer u hem daadwerkelijk nodig hebt. (Zet een ongebruikte koelkast wel een beetje open te voorkoming van zwarte aanslag)

Lampen

Bespaar jaarlijks ruim 140 kWh door alle gloeilampen door LED-lampen te vervangen. Werken de gloeilampen nog? Ook dan is het lucratief! De LED-lampen verdienen zich snel weer terug.

Algemeen

Door elektrische apparaten als stereo, televisie of modem helemaal uit te zetten voorkomt u onnodig sluipgebruik read more. Afhankelijk van het aantal apparaten kan hier tot 300 kWh per jaar op worden bespaard. Er kan daarnaast flink bespaard worden door ‘extra’ verwarming weg te laten. Denk hierbij aan vloerverwarming in de badkamer of een elektrische kachel.

Een gemiddeld gezin verbruikt jaarlijks 3300 kWh stroom, wat neerkomt op zo’n €650. Wanneer u bovenstaande tips nauwkeurig naleeft kan een gemiddeld gezin tweederde van het stroomverbruik verminderen. Bedenkt u alvast leukere dingen om te gaan doen met die €400?